Семейният празник на Аурубис България се проведе за поредна година
събота, 23. June 2018

Семейният празник на Аурубис България се проведе за поредна година

Chapter 4 България с гордост организира Семейния празник на Аурубис България. На 23 юни в парк „Корминеш“ край Челопеч се състоя традиционният празник на служителите на компанията. Тази година събитието беше още по-специално, защото се отбелязаха 60 години от създаването на завода в Пирдоп. На събитието присъстваха и депутатът Лало Кирилов, кметове на общини от района, ръководствата на образователни и културни институции от Средногорието, представители на местни организации, партньори на компанията.

Празникът започна с поздрав от изпълнителния директор на компанията Тим Курт и продължи с изпълнения на Марчинг бенда и маршируващите звезди от Златица. Своята програма представиха и танцовите състави: „Средногорие”, „Шарено хоро, „Средногорие Данс „Средногорче”. Водещи на събитието бяха Мария Силвестър и Ненчо Балабанов.

Изненадата на семейния празник беше ателие за изработване на шоколадови изделия, в което се включиха деца и младежи. В присъствието на професионални сладкари, те създадоха своите шоколадови шедьоври. Инициативата бе с благотворителна цел – средставата от всяко закупено десертче отиват в помощ за лечението на деца от региона.

Събитието продължи с представяне на историята на завода през последните шест десетилетия. Под формата на филми и музика публиката си припомни моменти от развитието на металургията в района. Като на всеки рожден ден, от сцената грейна и впечатляваща многоетажна торта, която беше тържествено разрязана от изпълнителния директор Тим Курт и кметът на община Чавдар Пенчо Геров.

Специални гост-изпълнители бяха групата „Фор Меджик” и танцьорите от „Фънки Мънкис”. Програмата продължи с концерти на Любо Киров и Галена и завърши със заря.