Официално представяне на Accenture в България
сряда, 13. June 2018

Официално представяне на Accenture в България

Екипът на Chapter 4 България организира пресконференция по повод официалното представяне на световният ИТ гигант Accenture на българския пазар, на която присъстваха повече от 30 представители на таргетирани медии – онлайн, вестници, списания и телевизия.

Събитието се проведе в популярно сред ИТ общността co-working пространство и на него присъстваха представители на компанията от най-високо ниво. По време на пресконференцята бяха представени данни за световното развитие на Accenture, както и информация за плановете на компанията за равитие в България и стратегия за бързото разрастване на локалния екип в страната. 2018 година ще маркира второто голямо разширение в българските офиси през последните години. Сред основните теми на събитието бе и обявяването на нови 140 работни места за ИТ професионалисти в българския офис на компанията. Компанията търси както опитни кадри, така и млади таланти със страст към технологиите.

Основен фокус на Accenture са изкуственият интелект, автоматизацията и виртуалната реалност. Затова по време на събитието бе демонстриран роботът Now, който разпознава и изпълнява гласови команди, както и проекта на база добавена реалност, който ще позволи по-лесно онлайн пазаруване за потребителите.