Lavazza България откри първия обучителен център в партньорство с Кока-Кола ХБК
петък, 16. February 2018

Lavazza България откри първия обучителен център в партньорство с Кока-Кола ХБК

Екипът на Chapter 4 България организира откриването на първия обучителен център на Lavazza в България. Tренировъчният център е съвместен проект на Световноизвестната семейна компания за кафе Lavazza и Кока-Кола ХБК България и осигурява обучение за българските кафе специалисти. Мястото предлага и възможност за експериментиране с нови рецепти за кафе и храна. Откриването на новото звено е част от ангажимента на семейната компания да разпространява италианската кафе култура в България.

На официалното откриване на българския център международните обучители на Lavazza представиха разнообразното портфолио на компанията чрез интересна демонстрация на хайвер кафе и пуканки с кафе.

Паола Отиеро, ръководител маркетинг Източна Европа, приветства гостите и представи обучителния център в София. Тя продължи с представянето на компанията, нейното наследство и исторически опит в обучителните центрове, както и плановете за присъствие на Lavazza в Източна Европа и България. Франческо Виарицо, управител на учебния център, разкри детайли за плановете и развитието на Центъра за обучение. Франческо заедно с Мирко Джордано направиха сесия за дизайн на кафе с различни специалитети от кафе като кафе тоник, кафе хайвер, кафе пуканки кафе и кехлибар кафе.

Академията ще предлага и обучения за начина на сервиране на кафе и семинари за баристи, бармани и специалисти от хранителната индустрия, както и различни курсове за отглеждане, обработка и дегустация на кафе. Кафе училището на Lavazza предлага и уникално обучение и по-нататъшна квалификация на обучители, които са в непрекъснат контакт с Международния учебен център в централата на Lavazza в Торино, награден от SCA Specialty Coffee Association като първокласен тренировъчен център.

Разположен в сградата на Кока-Кола ХБК България, обучителният център на Lavazza с площ от 180 м2 е обзаведен по италиански дизайн и е напълно оборудван с професионални кафе машини, които присъстват във всички останали обучителни центрове на компанията по света. Всяка година 2000 баристи и бармани ще се обучаватда приготвят кафе и специални коктейли. Първият обучителен център "Лаваца" е създаден през 1979 г. в Торино. Днес има 8 клона в Италия и повече от 50 по целия свят, което го прави най-големият университет за кафе в Италия и в международен план.