Премини към основното съдържание

Инфлуенсър маркетинг

eMAG България е един от основните онлайн търговци в България с широка гама от продукти в десетки категории. Те имат силен фокус върху клиента и нивото на цялостното потребителско изживяване и са първата компания, която е активирала Черен петък в България.

Те започнаха кампания, наречена „Имаме и дрехи“, с която да напомнят, че в тяхната платформа също могат да се закупят дрехи, обувки и аксесоари.

Нашият екип се присъедини към проекта с цели да:

• разшири онлайн обхвата на кампанията „Имаме и дрехи“

• предизвика потребителски интерес чрез работа с лидери на мнение

• повиши осведомеността за категориите „Облекло, обувки и аксесоари“

• взаимодейства с целевата аудитория по различен начин

Изградихме няколко компонентна кампания за достигане до целевата аудитория, с която те разберат посланието на бранда. Избрахме подход за активна работа с инфлуенсъри, чрез който да можем да предадем посланието и да ангажираме потенциални потребители.

Групата от 9 макро и микро инфлуенсъри включва представители на ключовите целеви субгрупи на марката, включително: мода, градски, активни млади хора, технологично ориентирани, родители, широко скроени, пътуващи и др. хора. Всеки от инфлуенсърите проведе 2 дейности за 6-седмичния период:

• първата част включваше предоставяне на промо кодове с отстъпка, предлаган чрез полезни и интересни съвети за подбор и съчетание на облекло и аксесоари

• втората част включваше giveaway с подарък за пазаруване на платформата, представена чрез въпрос относно избора на облекло и комбинация

Паралелно, с дейностите на инфлуенсърите, проведохме активация с тайни подаръчни кутии към специален списък от 50 известни лица и знаменитости, с които да ги изненадаме.

Разчитаме на концепция, която води до по-голяма ангажираност и действие – пратка, съдържаща подарък и за някой друг. Жестът към любим човек, който оставя положителен емоционален отпечатък.

Мистериозната кутия има 2 дъна.

Когато се отвори, инфлуенсърът вижда закачалка и рекламен материал. Изпращаме съобщението: „Закачихме ли те?“ с допълнителна инструкция да проверят какво се крие под двойното дъно.

След отваряне на двойното дъно, те виждат 2 бели тениски и комплект термо стикери, изцяло подарък за инфлуенсърите. С термо стикерите, те могат да направят индивидуална тениска за себе си или да подарят на близък човек.